2014. március 31., hétfő

#OOCikk

Szóval, elérkeztünk arra a pontra, ahol egy kis magánvéleményt írok. Természetesen ha van nektek is véleményetek, nyugodtan írjátok meg!
Láttam már több blogon is, hogy százszor átrágták az ilyen ügyeket, és bevallom őszintén, szeretnék én is belemászni. Ez az én saját véleményem az adott témáról. Ne vegyétek magatokra, vannak kivételek.

Bloggerinák rossz szokásai.

1.) Rossz szokások.

a.) Lopás:
Sok tehetséges szerkesztő tisztában van azzal, hogy némely bloggerina hölgy jelzés nélkül viszi az Ő saját munkáját. Amivel a szerkesztő megszenvedett,dolgozott azt könnyedén elviszik más blogokra [legyen ez akár design blog, vagy egyéb].  Leginkább az a legzavaróbb az ilyen lopkodásokban, hogy saját néven teszik ki. Semmi forrás. Ha a blog vezető, vagy szerkesztő megkért rá, hogy vidd az alapot FORRÁSSAL, akkor miért nem teszik azt?! Tegyük fel, felteszek egy saját magam kreált könyvborítót, trailert. Jön egy kedves látogató aki szó nélkül elveszi a kész munkát és vígan felhasználja. [trailer esetében letölti, feltölti a saját fiókjába és voila, olyan mintha saját lenne] Nem! Légy illedelmes bloggerina. Szólj ha vitted, biztos nem lesz gond ha ezt teszed. [Kivéve akkor ha magadévá nyilvánítod, mintha te készítetted volna.] Ugyan ez a helyzet a kódokkal. Semmi probléma, vidd csak nyugodtan, de jelezd is! <- láttam már olyan blogot, ahol pontosan ugyan ez volt szitu. Kód lopás, magává tétel. 

b.) Tartalom, szöveg másolás.
A történet írás világában is vannak olyan író csemeték akik nem a saját kút főjükből veszik a blog történetét, hanem más híres blog tartalmát viszik, csak néhány szót át cserélnek. Nem! Ha te úgy gondolod, alkalmas vagy egy blog vezetésére, ez legyen történetes, akkor a saját ötletedet mutasd be a többiek számára, ne azt, amit más. Mindenkiben rejtőzik egy kis kreativitás, hogy egy felfedezetlen sztorit találjon ki, amit még SENKI  nem olvasott. Minden blog olvasó egy ilyen blogra vágyik. Leginkább a One Directionos fanfictionok a sablonosak. Egy rakatnyit olvashatunk ebben a témában, de mindegyik ugyanaz. Olvastál már olyan 1D Fanfictiont ami egyedi, nem sablonos? Én nem. Minden történetben ugyanaz a körforgás;
- Hopp, véletlenül a mostoha tesóm, bátyám, öcsém az egyik srác. sablon.
- Vagy, egy véletlen összeütközés az iskolában,-egy koncerten,-egy kávézóban. sablon.
- Elesek a koncerten, Harry/Liam/Louis/Niall/Zayn észre vesz, felsegít. sablon.
- Szintén koncerten vagyunk. Valamelyik srác megpillant az 1 millió rajongó között és felhív a színpadra. sablon.
Légy kreatív, ne más ötletét lopd!

Ha te is a lopás, másolás ellen vagy, akkor tedd ki ezt a képet a blogodra!

 


Nyugodtan fejtsétek ki a véleményeteket ezzel kapcsolatban megjegyzés képpen! Pipálj ha egyet értesz! Szép napot!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése